جریمه 2.8 میلیارد دلاری علی بابا
علت جریمه علی بابا چیست؟
پس از گذشت چند ماه از به وجود آمدن شایعات در مورد عملکرد شرکت علیبابا در کشور چین، در نهایت رأی دولت چین در مورد سیاست انحصارگرا بودن این شرکت بزرگ که توسط جک ما، میلیاردر و کارآفرین معروف چینی، تأسیس شده اعلام شد.
روز گذشته وبسایت گاردین گزارشی را منتشر کرد که در آن نشان میدهد دولت چین پس از طی کردن پروسه چندین ماهه بررسی پرونده انحصارگرایی گروه علیبابا، عملکرد آن در بازارهای مختلف را انحصارگرایانه تشخیص داده و جریمه سنگین و بیسابقه 2.8 میلیارد دلاری را برای این شرکت بزرگ در نظر گرفته است.علاوه بر این، علی بابا موظف است سه سال گزارش خودآزمایی و انطباق را به اداره امور تنظیم مقررات بازار چین (SAMR) ارائه دهد.بر اساس این گزارش، پرونده جریمه هلدینگ علی بابا شرایطی را ایجاد می کند که به مقامات دولت چین امکان می دهد دیگر غول های فناوری این کشور را با استفاده از قوانین ضد انحصار کنترل کنند.
شاید شنیدن چنین اخباری از کشوری که تصور میشود توجه چندانی به موضوع حق امتیاز و کپی رایت و موارد وابسته برای فضای کسب و کار رقابتی ندارد، بسیار عجیب باشد و به نوعی بی سابقه لقب بگیرد. کشوری که همه تصور میکنند هیچ شرکتی نمیتواند در آن حق کپی رایت و انحصار و اختراع خاصی داشته باشد؛ اما به نظر همه تصور پیش از این غلط بودهاند.
اما در مطلب منتشر شده توسط گاردین و سایر رسانه ها آمده است که در سیاستهای فروش علیبابا، محصولات تولیدکنندگان و فروشگاههای کوچک که قصد عرضه محصولاتت و خدمات خود را روی پلتفرم علیبابا دارند، تنها مجاز به همکاری با این شرکت هستند و در صورت عرضه محصولات در فروشگاههای رقیب یا مشابه، قرارداد همکاری اولیه سریعا لغو میگردد.دولت چین نیز برای مدیریت بر این بازار، تحقیقات خود را از سال گذشته میلادی آغاز و قوانین ضدانحصاری جدیدی را به تصویب رساند که بخشی از آن روی عملکرد شرکتهای بزرگی چون علیبابا متمرکز بود.
اگر شما هم از جمله افرادی باشید که آشنایی کمتری با علیبابا دارند این توضیح را خدمتتان بدهیم که این مجموعه، هلدینگ بسیاری بزرگی است که در زمینههای مختلف فناوری و تکنولوژی شامل صنایع کامپیوتر، تجارت الکترونیک، عرضه محصولات (فروشگاههای آنلاین)، اینترنت و برخی زمینههای دیگر فعالیت کرده و در سال 1999 توسط جک ما، کارآفرین و میلیاردر معروف چینی، تأسیس شد.
در بیانیهای که مجموعه تنظیم مقررات دولت چین در این زمینه منتشر کرده آمده است که تحقیقات به عمل آمده از علیبابا و فروشگاهها، سیاست رقابت در بازار سرزمین چین را محدود و نابود کرده و عملاً به مانعی برای خلق نوآوری در ساختار خردهفروشیهای آنلاین این کشور تبدیل شده است.
به طور واضح با این انحصارگرایی، دولت چین جریمه سنگینی را برای گروه علی بابا در نظر گرفته که معادل 4 درصد از فروش در بازار این گروه طی بازه مشخصی در بازار کشور چین است.
جالب است بدانید که با وجود اینکه رقم عنوان شده برای اغلب کسب و کارهای همکار علی بابا، رقم بسیار بزرگی محسوب میشود، در تجارت چند صد میلیارد دلاری این شرکت تأثیر خاصی را نخواهد گذاشت.
در نظر داشته باشید که پیش از این شرکت کوالکام در سال 2015 به دلیل سیاست انحصارگرایی خود در چین به جریمه 975 میلیون دلاری جریمه شده بود که نزدیک به سه برابر کمتر از جریمه علی بابا است.
پس از انتشار این خبر روابط عمومی علی بابا با تأیید آن اعلام کرد که جریمه را پذیرفته و قصد دارد تا در ادامه روند تجارت خود، مسئولیتهای اجتماعیاش را به صورت بهتر و موثرتری انجام دهد.امیدوارم از مطالعه این مطلب لذت برده باشید میتوانید برای مطالع مطالب بیشتر به بخش مجله سایت پست بین المللی PDE سر بزنید.