خدمات پست PDE
اخبارتکنولوژی

ضرر 600 هزار دلاری اپ استور اپل به یک کاربر

ضرر هنگفت کاربر در پی انتشار اپلیکیشن جعلی Trezor در اپ استور

یک اپلیکیشن جعلی به نام  Trezor که بهمن‌ماه سال گذشته در اپ استور منتشر شد، ۶۰۰ هزار دلار ضرر به یک کاربر وارد کرد. این کاربر بدون اطلاع از جعلی بودن این برنامه ، اطلاعات کیف پول  رمزارز خود را در آن وارد کرده بود.

اپ استور اپل در مقایسه ‌با پلی استور گوگل عملکرد بسیار بهتری  در زمینه‌ی جلوگیری از انتشار اپلیکیشن‌های کلاه‌برداری دارد اما بارها شاهد انتشار این نوع اپلیکیشن‌ در اپ استور نیز بوده‌ایم. اپل قوانین بسیار سفت و سختی دارد و با دقت و وسواس بسیار زیاد اپلیکیشن‌ها را بررسی می‌کند؛ اما برخی اوقات کلاه‌برداران با روش‌هایی خاص این سخت گیری های  اپل را دور می‌زنند و جیب کاربران را خالی می‌کنند. به گزارش تک‌اسپات، ماه  گذشته  مردی یک اپلیکیشن جعلی بیت کوین دانلود کرد و مقدار زیادی بیت کوین به‌ ارزش بیش از ۶۰۰ هزار دلار از دست داد.

اپلیکیشن Trezor عامل خسارت به کاربر اپل شد

ماجرا از ماه گذشته‌ی میلادی آغاز شد، وقتی که آقای  کریستودولو تصمیم گرفت نگاهی به موجودی بیت کوین خود بیندازد. او عبارت Trezor را در اپل استور جست‌‌و‌جو کرد.  شرکت Trezor کیف پول  سخت‌افزاری برای بیت کوین می‌سازد و کریستودولو موجودی بیت کوین خود را در یکی از والت‌های این شرکت ذخیره کرده بود.این کاربر به‌ دنبال اپلیکیشن Trezor می‌گشت تا راحت‌تر بتواند موجودی بیت کوین خود را بررسی کند.

کریستودولو پس از جست‌و‌جو برنامه ای  با نام Trezor پیدا کرد که لوگوی این شرکت را در پس‌زمینه‌ی سبز داشت. به‌ همین دلیل او اپلیکیشن را دانلود و اطلاعات خود را در آن وارد کرد. اما نکته این ماجرا اینجاست که  هیچ اپلیکیشنی برای والت‌های Trezor وجود ندارد. در واقع کریستودولو اطلاعات کیف پول  بیت کوین خود را در اپلیکیشنی جعلی وارد کرد که هیچ‌گونه ارتباطی با شرکت Trezor نداشت.

براساس گزارش واشینگتن پست، کلاه‌بردارانی که Trezor را طراحی کرده بودند 17.1 بیت کوین کریستودولو را که در آن زمان ۶۰۰ هزار دلار قیمت داشت و امروزه به حدود یک میلیون دلار می‌رسد به ‌سرقت بردند. کریستودولو اپل را مقصر این اتفاق می‌داند و می‌گوید: آن‌ها به اعتماد من خیانت کردند. اپل نباید از این ماجرا قسر در برود. به گفته‌ی کریستودولو اپلیکیشن Trezor در اپ استور دارای میانگین امتیز پنج ستاره بود  و همین موضوع باعث شد واقعی و معتبر به ‌نظر برسد. اپل تاکنون نگفته است که خسارتی به این کاربر بخت برگشته پرداخت می‌کند یا خیر.

اپلیکیشن Trezor عامل سرقت ارزهای دیجیتال کاربران آیفون

اپل تمامی برنامه ها  را مورد بررسی قرار می‌دهد و اگر آن‌ها را ناقض قوانین تشخیص ندهد اجازه‌ی انتشار به آن ها  صادر می‌کند. اپلیکیشن جعلی که سرمایه‌ی کریستودولو را دزدید، با نام Trezor و لوگو و رنگ‌های این شرکت ثبت شده بود؛ اما در توضیحاتش اعلام شده بود اپلیکیشن رمزنگاری است که فایل‌های آیفون را رمزنگاری و رمزهای عبور را ذخیره می‌کند. توسعه‌دهندگان این برنامه جعلی  به اپل اطمینان داده بودند که این اپلیکیشن هیچ ارتباطی با رمزارز ندارد و به ‌همین دلیل Trezor در روز ۲۲ ژانویه‌ی ۲۰۲۱ در اپ استور منتشر شد. وقتی Trezor در اپ استور منتشر شد به والت رمزارز تغییر ماهیت داد.

طبق داده‌های مؤسسه‌ی Sensor Tower اپلیکیشن کلاه‌بردار Trezor حدودا هزار بار دانلود شده است. یکی دیگر از کاربران آیفون که ۱۴ هزار دلار پول در قالب بیت کوین و اتریوم از دست داده است، می‌گوید فردی به نمایندگی از اپل به او گفته است این شرکت مسئول ضررهایی که اپلیکیشن جعلی Trezor به کاربران وارد کرده، نیست.

طبق گفته‌ی Coinfirm، اپلیکیشن Trezor مجموعا از پنج نفر بیش از یک و نیم  میلیون دلار پول به ‌سرقت برده است. همچنین تخمین زده می‌شود که اپلیکیشن‌های جعلی Trezor در اندروید ششصد هزار دلار پول از مردم دزدیده باشند. اپل می‌گوید پس از دریافت گزارش از شرکت Trezor در روز ۳ فوریه‌ی ۲۰۲۱  اپلیکیشن را حذف و توسعه‌دهنده را مسدود کرده است. دو روز بعد اپلیکیشنی دیگر با همان نام ظاهر شد و اپل آن را نیز مسدود کرد.

مساله پرداخت امری مهم است چرا که در زمان ارائه رمز و ورود به درگاه های پرداخت، وبسایت های ناایمن و کلاهبرداری، میتوانند اطلاعات حساب بانکی شما را به سرقت ببرند. برای خرید از وبسایت های خارجی مثل خرید از آمازون، کاربران ایرانی نیاز به پرداخت دلاری دارند، شرکت PDE این مساله را حل کرده است تا کاربران ایرانی به راحتی و با اطمینان کامل بتوانند با پرداخت ریالی از آمازون و سایر وبسایت های فروشگاهی خارجی، محصولات مورد نظر خود را تهیه نمایند. شرکت PDE با ارائه امکان پرداخت ریالی از درگاه های بانکی ایرانی، امنیت و راحتی را برای خرید های خارجی شما فراهم نموده است.

امتیاز کاربران: 4.7 ( 2 رای)

نمایش بیشتر

دانیال یوسفی

از وقتی وارد دنیای کامپیوتر شدم با انگشتام میلیون ها کیلومتر اسکرول کردم تا هر روز چیز های جدیدتری کشف کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
به مشاوره نیاز دارید؟