آشنایی با قطعات کامپیوتر
کامپیوتر ها امروزه جایگاه بسیار ویژه ای در زندگی شخصی و کاری تمام افراد دارند و به همین علت داشتن اطلاعات هرچند ناچیز در زمینه کامپچیوتر هم باعث خواهد شد تا بتوانید در صورت بروز مشکل برای کامپیوتر های خود آن را برطرف نمایید.
یکی از پایه ترین و ابتدایی ترین اطلاعات در زمینه کامپیوتر آشنایی با قطعات کامپیوتر میباشد و این که هر کدام از این قطعات کامپیوتری چه وظیفه ای دارند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با قطعات کامپیوتر آشنا کنیم. قطعات اصلی کامپیوتر شامل: مادربورد , سی پی یو , رم و پاور و هارد میباشد , البته ممکن است قطعات دیگری هم مانند مودم و کارت گرافیک و … نیز در کامپیوتر خود مشاهده نمایید اما اصلی ترین قطعات همان 5 موردی بود که نام برده شد.
آشنایی با رم و وظیفه رم در کامپیوتر
RAM مخفف Random-access memory است و یکی از اجزای مهم در تمام دستگاهها محسوب میشود مثل پی سی، اسمارت فون، کنسول بازی، سرور . غیره. ایا کامپیوتر بدون رم کار می کند؟ کاربرد رم در کامپیوتر چیست؟ بدون وجود رمها کاری انجام نمیشود و نبود میزان کافی از آن، باعث کندی شدید در کارها میشود.
حالا ببینیم کار رم در کامپیوتر چیست؟ رم مولفه پرسرعتی است که اطلاعات مورد نیاز دستگاه را به صورت موقت ذخیره میکند. دسترسی به دیتای ذخیره شده روی رم بسیار سریع است برخلاف هاردها که دسترسی به اطلاعاتشان کندتر است اما به مدت طولانی دیتا را ذخیره میکنند. حالا میتوانید به سوال حافظه ram پایدار است یا ناپایدار پاسخ دهید. بله ناپایدار است از این جهت که به صورت موقت دیتا را ذخیره میکند و اطلاعات حافظه ram با خاموش شدن کامپیوتر یا قطع برق آن پاک میشود. در واقع رمها حافظههای کوتاه مدت هستند. اینجاست که لزوم وجود هارد درایوها مشخص میشود: اطلاعات حتی وقتی برق قطع شود و دستگاه خاموش، پاک نمیشوند و محفوظ هستند. اما قبل از خاموش کردن کامپیوتر باید دیتای موجود روی رم را روی رسانههای ذخیره سازی ذخیره کرد.
آشنایی با هارد و وظیفه هارد در کامپیوتر
هارد یکی از اصلی ترین اجزا کامپیوتر میباشد و دارای ظرفیت های مختلفی میباشد که هر چه این ظرفیت بالاتر باشد شما قادر به ذخیره سازی اطلاعات بیشتری بر روی کامپیوتر خود هستید. تا چندین سال پیش هارد های موجود در بازار به صورت دیسکی بود اما در چند سال گذشته هارد های SSD که مخفف Solid State Drive میباشد به بازار عرضه شده که نسبت به هارد های دیسکی دارای قیمت بیشتر اما سرعت بسیار بالاتر میباشند.
هر آنچه که شما بر روی کامپیوتر خود ذخیره میکنید مانند : موزیک , فیلم و عکس و … در هارد ذخیره میشود. لازم به ذکر است ویندوز کامپیوتر شما نیز بر روی هارد نصب میباشد.
سی پی یو چیست و وظیفه آن در کامپیوتر
پردازنده یا CPU که مخفف کلمه Central Processing Unit میباشد، یک قطعه سخت افزاری در رایانهها است که وظیفه آن پردازش اطلاعات و اجرای آنها در سیستم است و محاسبات پایه ای، منطق و عمل ورودی/خروجی بر عهده دارد.
شکل ظاهری، طراحی و نحوه بهکارگیری پردازندهها در طول دوره تاریخ شکلگیری آنها تغییر کردهاست ولی عملکرد پایه ای آنها بدون تغییر باقی ماندهاست.
مدت زمان انجام یک کار بهوسیله رایانه، به عوامل متعددی بستگی دارد که مهمترین آنها، سرعت پردازنده است. سرعت پردازنده معمولاً بر حسب مگاهرتز یا گیگاهرتز سنجیده میشود. هر چه مقدار این پارامتر بیشتر باشد، پردازنده سریعتر خواهد بود و در نتیجه قادر خواهد بود، محاسبات بیشتری را در هر ثانیه انجام دهد.
پاور چیست و وظیفه پاور در کامپیوتر
واحد منبع تغذیه (Power Supply Unit) دستگاهی است که انرژی الکتریکی مورد نیاز قطعات و سختافزارهای رایانه را تامین میکند. منبع تغذیه رایانه، جریان متناوب (AC) ورودی را به جریان مستقیم (DC) خروجی برای استفاده سایر قطعات رایانه تبدیل میکند.
در کامپیوترهای شخصی (PC یا Personal Computers) منبغ تغذیه معمولاً در پشت محفظه (Case) قابل دسترسی است. به منبع تغذیه یک کابل (که معمولاً دارای یک سیم زمین، مثبت و منفی است) از طرف برق شهری به صورت مستقیم وصل میشود اما در رایانههای کوچکتر مانند لپتاپها، واحد منبع تغذیه بصورت خارجی (External) وظیفه تبدیل را بر عهده دارد و جریان ورودی به خود این نوع کامپیوترها جریان مستقیم است.
مادربورد چیست و وظیفه مادربورد در کامپیوتر
برای اینکه درک واضح تری از مادربرد داشته باشید یک شهر بزرگ را در نظر بگیرید؛ تمامی خیابان ها، آزاد راه ها و مسیرهای ارتباطی برای این ایجاد شده اند تا سایر ساختمان ها و اماکن مهم را به یکدیگر ارتباط دهند. کار مادربرد نیز در کامپیوتر دقیقا به همین صورت می باشد. مادربرد در تلاش است تا بین پردازشگر مرکزی و سایر بخش ها ارتباط برقرار کند. پس اکنون دقیق متوجه شده اید که مادربرد چیست و چگونه کار میکند. خوب است بدانید که مادربرد در تلاش است تا به دو هدف اصلی خود دست یابد؛ اولن هدف مادربرد این است که انرژی الکتریکی را در اختیار سایر اجزا قرار دهد و دومین هدف نیز این می باشد که مسیری را فراهم کند تا اجزا بتوانند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند.