امروزه گوشی موبایل را دست همه مردم میبینیم و خیلی از ما هم برای عکاسی از آن استفاده میکنیم, اما چند درصد از ما میتوانیم با موبایل به درستی عکاسی کنیم؟ برای انجام هرکاری دانستن اصول پایه آن کار لازم است. در این مطلب نکات و ترفندهای عکاسی با موبایل را به شما آموزش خواهیم داد تا با رعایت آنها رفته رفته به یک عکاس حرفهای تبدیل بشوید پس با مجله PDE همراه شوید.
6 نکته پایه در عکاسی با موبایل
قبل از حرفه ای شدن در عکاسی با موبایل باید اصول پایه آن را بدانید. ما در اینجا این اصول پایه را در قالب 6 نکته گرد آوری کردهایم که در عکاسی با موبایل به شما آموزش میدهیم.
چک کردن لنز دوربین موبایل
اولین نکته که در عکاسی با موبایل به آن میپردازیم که ساده ترین نکته هم به حساب میآید، تمیز کردن لنز دوربین موبایلتان است. هنگامی که گوشی درون جیب شماست و میخواهید از جیبتان خارج کنید ممکن است دست شما به لنز برخورد کند و ایجاد لکه کند یا اینکه گرد و غبار روی لنز دوربین موبایل شما گرفته باشد، پس در قدم اول حتما لنز دوربین موبایل خود را با استفاده از یک دستمال پارچه ای نرم تمیز کنید.
نحوه گرفتن گوشی هنگام عکاسی با موبایل
وقتی میخواهید با گوشی خود عکس بگیرید حتما با استفاده از دو دست گوشی خود را نگهدارید و با شصت خود بر روی شاتر ضربه بزنید. گرفتن گوشی با دو دست باعث میشود که هنگام عکاسی، شرایط پایدارتری داشته باشید به خصوص زمانی که ایستادهاید دستتان کمتر بلرزد. همچنین در برای داشتن شرایط خیلی پایدارتر هنگام عکاسی و فیلمبرداری هر دوآرنج خود را به بدنتان بچسبانید.
اگر قصد گرفتن عکس در حالت نشسته را دارید بهترین حالت ممکن این است که آرنجهایتان را بر روی زانو بگذارید و با دو دست تلفن خودرا نگهدارید تا لرزش دستتان به کمترین میزان برسد.
فوکوس را به صورت دستی تنظیم کنید
دوربین تلفن همراه شما هم درست مانند یک دوربین واقعی، یک فناوری پیچیده است. به طور معمول زمانی که شما دوربین گوشی موبایل خود را به سمت چیزی می گیرید، در مورد این که می خواهید از چه چیزی عکس بگیرید، یک حدس هوشمندانه میزند. اگر چهره ها را تشخیص دهد، این چیزی است که انتخاب خواهد کرد. برای تغییر دستی فوکوس از یک سوژه به سوژه دیگر، تنها کافی است که بر روی صفحه گوشی خود ضربه بزنید و نقطه فوکوس خود را انتخاب کنید.
تنظیم نور مناسب
تنها چیزی که برای نوردهی صحیح عکس شما لازم است، زدن دکمه شاتر است. اما گاهاّ می بینید که آنچه از آن عکس میگیرید (یعنی سوژه) بسیار تاریک یا بسیار روشن است. این مسئله به ویژه اگر بعضی از قسمتهای تصویر شما بسیار روشنتر (یا تیرهتر) از قسمتهای دیگر باشند، یک مشکل است
برای تنظیم این مورد در اکثر گوشی های هوشمند، کافی است به سادگی بر روی صفحهای که سوژه در آن قرار دارد ضربه بزنید و دوربین شما به صورت خودکار نوردهی را تنظیم میکند تا تعادل نور برقرار شود. از مناطق اطراف روشن که به حدی روشن هستند که جزئیات آنها از بین میرود، آگاه باشید. گاهی اوقات این پدیده کیفیت تصویر را افزایش میدهد، اما ممکن است لازم باشد برای حذف هر چیزی که باعث حواس پرتی میشود، دوباره ترکیب بندی کنید.
کادر بندی مناسب
تمام گوشیهای هوشمند دارای gridline هستند. گریدلاین همان دو خط عمودی و افقی هستند که کادر ما را به 9 قسمت تقسیم میکند و در اولین گام باید این گزینه را فعال کنید. این گزینه به شما کمک میکند تا کادر مناسب خود را ببندید. مثلا اگر میخواهید تمرکزبر روی سوژه باشد, سوژه خود را بین دو خط عمودی بیاندازید یا اینکه از طلاقی این خطوط چهار نقطه طلایی شکل میگیرد که میتوانید سوژه خودتان را هنگام عکاسی با موبایل بر روی این نقاط قرار دهید تا عکستان جلوه خوبی بدست آورد.
در عکاسی با موبایل از انعکاس استفاده کنید
یکی از نکاتی که برای زیباتر جلوه دادن عکس هایتان می توانید از آن استفاده کنید، بهره بردن از المان انعکاس است؛ برای مثال، دیدن انعکاس آسمان در آب، تصویری شگرف و پرجاذبه خلق می کند. اصولا چشم ها از دیدن بازتاب ها لذت می برند و آرامش را تجربه می کنند. گودال آب، دریاچه، آینه، عینک آفتابی، لیوان، سطوح متالیک، برخی شیشه ها و …، گزینه های مناسبی برای این المان هستند.
دانستن این 6 مورد میتواند به شما کمک کند تا از این به بعد عکسهای بهتری بتوانید بگیریدو لحضات ماندگار خودتان را ثبت کنید.به زودی آموزشهای بیشتری در مورد عکاسی با موبایل بر روی مجله PDE قرار خواهد گرفت تا شما رفته رفته تبدیل به یک عکاس حرفه ای با استفاده از موبایلتان بشوید.