خدمات پست PDE
تکنولوژی

تفاوت های هارد SSD با هارد HDD

چندسالی بیشتر از ارائه تجهیزات ذخیره‌سازی برای کامپیوترها، نمی گذرد و کاربران انتخاب های محدودی داشتند. در حال حاضر رقابت هارد‌های ذخیره‌سازی بین دو تکنولوژی متفاوت است. از یک طرف رقابت هارد‌ SSD یا حالت جامد (solid state drive) که مدرن‌ترین و پرسرعت‌ترین ورودی‌های جدید بازار هستند. در طرف دیگر تکنولوژی قدیمی اما همچنان توانمند و قدرتمندی به نام هارددیسک یا هارد HDD وجود دارد که همچنان بازار خاص خود را دارد.

هارد SSD و HDD چیست

هارد دیسک‌های مرسوم که چرخشی هستند، به‌عنوان یک قطعه ذخیره‌سازی دائمی برای کامپیوترها استفاده می‌شود. مفهوم ابزار ذخیره‌سازی دائمی این است که با قطع جریان برق، اطلاعات ذخیره‌شده در سیستم از بین نمی‌روند.
به‌ طورکلی هارددیسک یک پلاتر فلزی با پوشش مغناطیسی است و وظیفه‌ی آن ذخیره‌سازی داده‌ی مورد علاقه‌ی شما است. حال چه این داده یک بازی با گرافیک عالی باشد چه یک فیلم با کیفیت و موسیقی بی نظیر.

وقتی ‌که پلاتر می‌چرخد، هد خواندن و نوشتن در هارددیسک به اطلاعات مورد نظر شما دسترسی پیدا می‌کند. این گونه هارد‌ها مبتنی بر حرکت دیسک بوده و ده‌ها سال از تولد آن‌ها می‌گذرد.

یک هارد SSD به خوبی قادر به انجام تمامی عملکردهایی است که یک هارددیسک نیز انجام می‌دهد. اما به‌جای دیسک مغناطیسی، داده‌ها و اطلاعات روی هارد‌های فلش که متصل به هم هستند، ذخیره می‌شود.
این تراشه‌ها می‌توانند مانند لپ‌تاپ‌ها به‌طور مستقیم به مادربورد متصل باشند. یا توسط پورت PCI Express یا به‌صورت قطعات کوچک و با استفاده از پورت‌های موجود به سیستم دسکتاپ یا لپ‌تاپ متصل شوند.

هارد HDD
هارد HDD

همه چیز در مورد هارد SSD

استفاده از تکنولوژی‌های جدید در این هارد‌ها، باعث شده بسیاری از محدودیت‌های هارددیسک‌ها را نداشته باشند. لپ‌تاپ‌های رده بالا و ultrabook های جدید عمدتا از هارد‌های SSD بهره‌مند هستند.
از طرفی بسیاری از لپ‌تاپ‌ها قدیمی نیز به کمک پورت ساتای تعبیه شده در آن‌ها قادر هستند از هارد‌ SSD استفاده کنند.

عموما دو نوع هارد‌ی ۲.۵ اینچی و M.2 برای کاربران عادی در بازار وجود دارد. نوع اول هزینه کمتری دارد و تقریبا روی تمام کامپیوترهای دسکتاپ نصب می‌شود.
اما M.2ها به‌عنوان پیشتازان سرعت و تکنولوژی تنها در لپ‌تاپ‌های رده بالا و کامپیوترهایی با مادربوردهای جدید دیده می‌شوند. هارد‌های M.2 نسبت به هارد SSDهای ساتا به دلیل عملکرد بهتر، قیمت بالاتری نیز دارند.

مزایا و معایب هارده SSD و HDD

هارد SSD و هارد HDD یک کار را انجام می‌دهند. سیستم شما را بوت می‌کنند و برنامه‌ها و فایل‌های شخصی شما را ذخیره‌سازی می‌کنند.
اما هر یک از این دو هارد، ویژگی‌های خاص خود را دارا می‌باشند. در ادامه این مطلب تفاوت‌های این دو محصول را بررسی کرده و درباره انتخاب هر یک توضیحاتی خواهیم داد.

از طرفی هارد SSD که برای کاربران ارائه می‌شود، تا ۴ ترابایت حجم دارند. اما هارد‌هایی با این حجم قیمت بسیار بالایی دارند. عموما هاردهای ۱۲۸ تا ۵۱۲ گیگابایت به‌عنوان درایو ذخیره‌سازی اصلی است.
یک هارد ۱۲۸ گیگابایتی برای نصب‌ سیستم عامل ویندوز، برنامه‌های کاربردی و حدودا ۵۰ گیگابایت فضای خالی در اخیتارتان می‌دهد.
هارد ۲۵۶ گیگابایتی نیز علاوه بر موارد گفته شده امکان نصب میانگین ۳ بازی مدرن را برای شما امکان‌پذیر می‌کند.

ظرفیت موردنیاز برای کاربران مالتی‌مدیا با سیستم‌های رده بالا بیش از ۱۲۸ گیگ است و بین ۱ الی ۴ ترابایت است.
به همین دلیل این کاربران باید تنها برای داده‌هایی که هر روز با آن سروکار دارند. از هارد SSD استفاده کنند و گذشته از این از سرعت بالای آن‌ها نیز لذت می‌برند.

با تمامی این تفاسیر هارد های SSD از جهات بسیاری نسبت به هارد های HDD برتری دارند و تقریبا در آینده ای نزدیک شاید دیگر اثری از هارد های HDD  در لپتاپ ها و کامپیوتر های شخصی نباشد.

امتیاز کاربران: 5 ( 1 رای)

نمایش بیشتر

دانیال یوسفی

از وقتی وارد دنیای کامپیوتر شدم با انگشتام میلیون ها کیلومتر اسکرول کردم تا هر روز چیز های جدیدتری کشف کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
به مشاوره نیاز دارید؟