خدمات پست PDE
آموزشتکنولوژی

راهنمای خرید کارت گرافیک برای کامپیوترهای گیمینگ

انواع کارت گرافیک برای کامپیوترهای گیمینگ

اگر می‌خواهید سیستم گیمینگ اسمبل کنید, انتخاب پردازنده‌ی گرافیکی مناسب یا همان کارت گرافیک حتی در ‌مقایسه ‌با پردازنده‌ اصلی سیستم اهمیت بیشتری دارد. فرآیند انتخاب کارت گرافیک کمی پیچیده است و باید نکات فنی و تخصصی زیادی را در نظر گرفت.در این مقاله قصد داریم راهنمای خرید کارت گرافیک برای کامپیوترهای گیمینگ را مورد بررسی قرار دهیم تا با کمترین هزینه بهترین کارت گرافیک را برای سیستم خود خریداری کنیم.

معیار‌های انتخاب کارت گرافیک خوب چیست؟

در هنگام خرید کارت گرافیک برای کامپیوترهای گیمینگ معیار‌هایی همچون پردازنده گرافیکی, پهنای باند حافظه, حافظه ویدئویی,شرکت سازنده و…مورد بررسی قرار میگیرد که در ادامه به شرح هرکدام از آن‌ها خواهیم پرداخت.

شرکت های سازنده کارت گرافیک

دو شرکت AMD و NVIDIA در حال حاضر بزرگترین تولید کنندگاه کارت گرافیک در جهان به حساب می‌آیند که در زمینه ساخت کارت گرافیک برای PC و لپ تاپ فعالیت می‌کنند البته Intel نیز گرافیک‌هایی برای برخی پردازندهای خود تولید می‌کند ولی هنوز نتوانسته به مانند دوشرکت دیگر کارت گرافیکی مجزا تولید کند.

1-     انویدیا (NVIDIA)

    انویدیا (NVIDIA)

انویدیا شرکتی است آمریکایی که در زمینه طراحی و تولید پردازنده گرافیکی (GPU) فعالیت دارد و در رتبه اول تولید کنندگان کارت گرافیک قرار دارد.این پردازنده‌ها برای مصارف گیمینگ و طراحی‌های گرافیکی و استخراج ارزهای دیجیتال استفاده می‌شوند.

از جمله برجسته‌ترین محصولات تولید شده این شرکت در زمینه کارت گرافیک می‌توان به:

سری جی فورس (GeForce), مناسب برای بازی

سری کوآدرو (Quadro), مناسب برای کارهای حرفه‌ای

سری تسلا (Tesla), مناسب برای سورها

   سری تگرا (Tegra)

2-     ای ام دی (AMD)

ای ام دی (AMD)

شرکت ای ام دی (AMD) در سال 1969 توسط جری ساندرز تأسیس شد. این شرکت نه تنها کارت گرافیک بلکه پردازنده نیز تولید می‌کند. برخی از تولیدات این شرکت هیاهوی زیادی در بازار ایجاد کرد مانند R9 295X2 که در زمان عرضه قدرت بسیار بالایی داشت و در واقع دو هسته ای بود اما از نطر قدرت گرافیکی گیمینگ در رده پایین ‌تری نسبت به انویدیا است.

پردازنده گرافیکی (GPU)

قلب تپنده هر کارت گرافیک پردازنده آن است که انجام محاسبات و ترسیمات گرافیکی را عهده دار است.از آنجایی که پردازنده گرافیکی بسیاری از خصوصیات کارت گرافیک را تعیین می‌کند از این رو یک کارت بر اساس مدل پردازنده گرافیکی آن شناخته می‌شود.(مانند RTX2070,GTX 1660,…)

حافظه ویدئویی (VRAM)

حافظه ویدئویی (VRAM)

حافظه ویدئویی یا VRAM در حالت کلی نوع خاصی از تراشه‌های حافظه دینامیک (DRAM) به شمار می‌رود که بر روی برد مدار کارت گرافیک و در نزدیکی GPU قرار گرفته و وظیفه نگهداری و آماده‌سازی داده‌های پردازشی پردازشگر گرافیکی را برعهده دارد.

حافظه ویدئویی محلی برای نگهداری داده‌های پردازشگر گرافیکی همچون بافت‌های محیطی، بافر فریم و دیگر پارامترهای مورد نیاز برای پردازش فریم‌ها نظیر اطلاعات نورپردازی، نگاشت‌های سایه و … به شمار می‌رود.

درحال حاظر حافظه‌های ویدئویی از2 گیگابایت به بالا عرضه می‌شوند. از نظر اهمیت و تاثیر در عملکرد,حافظه ویدئوی در جایگاه دوم و پس از پردازنده گرافیکی جای می‌گیرد.

پهنای باند حافظه

مقدار حافظه‌ای است که در یک ثانیه، پردازنده گرافیکی به آن دسترسی دارد و هرچه که مقدار آن بیشتر باشد معمولاً بهتر است.

2 عامل مهم، در شکل گيري پهناي باند بين GPU و حافظه Local ، نقش مهمي ‌دارند :

1-     width Memory Bus :

واسط حافظه نامیده میشود. اين واسط در کارت‌هاي گرافيک مدرن امروزي بيش از 256Bit مي‌باشد. کمپاني‌هاي سازنده، با توجه به  Controller به کار رفته در GPU و محاسبه قيمت تمام شده کارت‌هاي گرافيک، اين مقدار را تعيين مي‌کنند.

لازم به ذکر است که يکي از مهم ترين عواملي که قيمت تمام شده يک کارت گرافيک را در نهايت تعيين مي‌کند همين عامل مي‌باشد.

2-     Memory Clock :

فرکانس کاري حافظه  نيز عامل ديگر است که در شکل گيري پهناي باند حافظه موثر مي‌باشد،خود این عامل نیز به تکنولوزی ساخت حافظه وابسته است.

خوش بختانه امکان خرید جدیدترین و بهترین کارت گرافیک‌ از سایت هایی همچون آمازون وای بی از طریق پست بین الملل PDE فراهم آمده است. شما میتوانید با مراجعه به صفحه خرید آنلاین PDE این محصول را سفارش دهید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.با عضویت در مجله PDE از جدیدترین اخبار در حوضه تکنولوژی آگاه بشوید.

امتیاز کاربران: اولین نفری باشید که امتیاز می دهد!

نمایش بیشتر

رضا دهقان

رضا هستم فارغ التحصیل رشته IT علاقه مند به فوتبال و طراحی سایت و سئو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
به مشاوره نیاز دارید؟