خدمات پست PDE
آموزشسلامت و زیبایی

همه چیز در مورد جوش های صورت

انواع جوش های صورت

جوش صورت از مشکلات رایج در سنین نوجوانی است. که معمولا به دلیل جمع شدن سلول‌های مرده پوست و چربی در منافذ پوستی در اطراف فولیکول‌های مو ایجاد می‌شود. افراد مختلف ممکن است جوش صورت را به‌صورت سرسیاه، سرسفید یا التهابی تجربه کنند. بخصوص اگر در نواحی گونه‌ها، پیشانی و چانه دیده شود. در سنین بزرگ‌سالی نیز می‌توان انواعی از آن را مشاهده کرد که ممکن است ناشی از عواملی همچون تغییرات هورمونی ، برخی بیماری‌ها یا مراقبت نادرست از پوست باشد. در ادامه هریک از انواع جوش را بررسی کرده و با بیان دلایل ایجاد آن‌ها راهکاری برای درمانشان ارائه خواهیم داد.

انواع جوش های صورت
انواع جوش های صورت

1- جوش های سرسفید

جوش سرسفید که به آن کومدون (comedone) هم می‌گویند. نوعی جوش صورت است که به‌دلیل بسته شدن حفره‌های پوست توسط چرک، چربی پوست و سلول‌های مرده‌ی پوست به‌وجود می‌آید. این جوش‌ها معمولا روی بینی، گونه‌ها، شقیقه و پیشانی ظاهر می‌شوند. جوش سرسفید شبیه جوش سرسیاه است، اما به‌صورت برجستگی‌های کوچک سفید یا زردرنگ زیر سطح حفره‌های بسته‌شده نمایان می‌شود.

2- جوش های سرسیاه

جوش های سر سیاه گونه ای از جوش صورت هستند که در سطح پوست رشد می‌کنند. این لکه ها هنگامی به وجود می‌آیند که چربی و باکتری‌ها، زیر پوست شما به دام افتاده اندو معمولاً بر روی صورت گردن و کمر مشاهده می‌شوند. هرگاه پوست روی جوش ها بترکد، جوش ها در معرض نور و هوا، دی اکسید می شوند و به رنگ تیره و سیاه تغییر رنگ خواهند داد. هرچند هر نوع پوستی ممکن است دچار جوش سر سیاه شود اما این جوش های سرسیاه بیشتر در پوست های چرب تجمع می‌کنند.

3- پاپول ها

پاپول ها برجستگی های کوچک قرمز رنگی هستند که در اثر مسدود شدن منافذ چربی یا سلول های پوستی اضافی ایجاد می شوند و با باکتری های پوست شما مخلوط می شوند. لازم به ذکر است که پاپول ها چرک ندارند، پس فشار دادن آنها برای از بین بردنشان کار بی فایده ای می باشد.

4- پاسچول یا جوش های چرکی

 پاسچول ‌ها شدیدترین نوع جوش صورت و  پوستی است که به ‌طور آشکاری ملتهب است. این جوش پایه ‌ای قرمزرنگ و یک مرکز سفید یا زرد رنگ دارد. گرچه ممکن است به نظر رسد که پاسچول‌ ها حاوی باکتری هستند اما پاسچول‌ ها صرفا در نتیجه واکنش شیمیایی درون سبوم به وجود می ‌آیند که باعث تحریک پوست می ‌شود. فشار دادن پاسچول هم می ‌تواند باعث آسیب پوستی و باقی ماندن جا روی پوست صورت شود.

5-ندول یا گره ها

آکنه ندولار نوعی شدید از آکنه است که باعث ایجاد جوش های بزرگ صورت، ملتهب و دردناک می شود جوش ندول یا آکنه ندولار بزرگ تر و جدی تر از یک جوش معمولی است و لایه های عمیق تر پوست را تحت تأثیر قرار می دهد. آکنه ندولار می تواند در صورت، پشت و سایر قسمت های بدن ظاهر شود.

6-کیست چربی

غده های چربی زیر پوست در قسمت های مختلف پوست به صورت برامدگی های دایره ای شکل، در اندازه های گوناگون به چشم می خورند. این غده های نرم و گاهی هموار، معمولاً روی پوست سر، گوش ها، صورت و بازو دیده میشوند ، اگرچه ممکن است آن ها را در قسمت های ديگر بدن هم ببینید.

علت جوش های صورت

حتما برای شما هم پیش آمده که صبح از خواب بیدار شوید و ببینید یک جوش بزرگ به یکباره مزاحم صورت شما شده است. یقینا از دیدن چنین آکنه‌ای روی صورت خود ناراحت می‌شوید و تلاش می‌کنید آن را هر چه سریع‌تر از بین ببرید.

بسیاری از جوش‌های صورت منشا داخلی دارند. و شما با رفع کردن ظاهر آن، تنها یک فرصت کوتاه به پوست خود می‌دهید تا منتظر جوش‌های بعدی باشد. پس شما باید به دنبال منشا داخلی بروز جوش‌ های صورتتان باشید. یقینا با اطلاع از مشکلات داخلی خود و رفع آن‌ها می‌توانید برای همیشه از شر جوش‌ها خلاص شوید.

علت های ایجاد جوش های صورت
علت های ایجاد جوش های صورت

راهکارهای رفع جوش های صورت

اولین راه حل درمان جوش های صورت بصورت دائمی، انجام آزمایشات و اطمینان از سلامتی تمام اعضای داخلی بدن می باشد. پس از آن می توانید هر یک از راهکارهای زیر را اجرا نمایید:

1-بخور دادن جوش های صورت

بخور صورت سبب افزایش گردش خون و باز شدن منافذ پوست می‌شود و به صورت شما اجازه می‌دهد تا نفس بکشد. بخور دادن به پاکسازی صورت کمک می‌کند و باعث می‌شود، هر نوع مواد ناخالص آلودگی‌ها، خاک و گرد و غبار روی پوست از بین برود. یکی از راه حل‌های رفع جوش  صورت و درمان جای جوش بخور دادن است. با استفاده از انواع گیاهان مناسب بخور پوست و بخور دادن هفتگی پوست می‌توانید تمام منافذ پوست را شستشو داده و به تسکین، لطافت و نرمی آن کمک کنید.

2- ماسک های خانگی

یکی از بهترین شیوه‌های درمان جوش صورت استفاده از ماسک ضد جوش طبیعی و خانگی است. دسترسی به مواد اولیه‌ی ماسک صورت خانگی آسان است. افزون بر این، درمان‌های خانگی طبیعی، ارزان و بی‌خطرند. این ماسک‌ها، علاوه بر درمان جوش، از عود آن نیز جلوگیری می‌کنند.

3- محصولات شیمیای و گیاهی مراقبت پوستی

کرم ها و محصولات مراقبتی شیمیایی می توانند در مواردی و با توجه به نوع جوش های صورت، در کاهش جوش های صورت کمک کننده باشند. همچنین می توانند در جلوگیری از بروز جوش های صورت ، نقش بسزایی داشته باشند.

خرید محصولات مراقبتی پوست از آمازون

4- استفاده از آنتی بیوتیک های موضعی و خوراکی

برخی آنتی بیوتیک‏ های خوب وجود دارد که همراه با نکاتی در رابطه با مراقبت پوست برای جوش صورت استفاده می‏شود. اثر بخشی و مناسب بودن آنتی بیوتیک ممکن است از یک فرد به فرد دیگر، بر اساس حساسیت بدن به یک داروی خاص، شدت جوش و شرایط پوست شخص متفاوت باشد. بنابراین، تصمیم ‏گیری در رابطه با یک آنتی بیوتیک قوی و مقدار غلظت آن، جهت درمان جوش های صورت، توسط متخصص پوست انجام می‏گیرد.

این آنتی بیوتیک ها می توانند موضعی باشند. مانند: ژل های کلیندامایسین، ترتینوئین و … . و یا از نوع آنتی بیوتیک های خوراکی باشند. مانند: تتراسایکلین، آزیترامایسین و … .

5- لیزر درمانی و کارهایی که در کلینیک ها انجام می گردد

در صورتی که کیست بزرگ و ملتهب وجود داشته باشد، افراد می‌توانند با مراجعه به متخصص پوست محتویات آن را تخلیه کنند. در طول این فرایند، برشی کوچک بر روی پوست ایجاد شده و محتویات کیست تخلیه می شود.

همچنین اگر شما مبتلا به جوش صورت ‌باشید، پس کاندیدای مناسبی برای درمان با لیزر هستید. لیزر فناوری نوینی در خصوص مبارزه با آکنه  و جوش های صورت محسوب می‌شود. اگر از داروهای حساسیت زا نسبت به نور استفاده می‌کنید، ممکن است نیاز باشد ۶ ماه مصرف داروها را متوقف نمایید.

وب سایت پست بین المللی  PDE، با فراهم آوردن امکان خرید ابزارهای بلاگری بصورت مستقیم از وب سایت معتبر آمازون، به شما این فرصت را می دهد تا از بهترین و معتبرترین برندها و تجهیزات را خریداری نمایید.

امتیاز کاربران: 4.8 ( 3 رای)

نمایش بیشتر

مرضیه بذرافشان

برنامه نویس وب هستم علاقه مند به بلاگری و شبکه های اجتماعی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
به مشاوره نیاز دارید؟