بیت کوین چیست؟
پیش درآمدی بر بیتکوین
امروزه ارزهای دیجیتال نقل صحبت اکثر محافل میباشد و تقریبا تمامی افراد حداقال یک بار اسم بیت کوین را شنیده اند اما شاید افراد کمی باشند که از دنیای رمزارز ها و خصوصا بیتکوین اطلاعی نداشته باشند.در این مقاله تلاش کردیم تا شما عزیزان را کمی با ارز دیجیتال بیتکوین آشنا کنیم.
شروع داستان بیتکوین به سال 2008 برمیگردد, در آن سال دامنه ای به اسم Bitcoin.org ثبت شد و در پایان اکتبر همان سال یک ایمیل با موضوع “بیتکوین: سامانه پولی همتا به همتا” که توسط فدری به اسم ساتوشی ناکاموتو نوشته شده بود منتشر شد.
نکته جالب در خصوص ساتوشی ناکاموتو که به عنوان خالق بیتکوین شناخته میشود این است که از سال 2008 تا امروز هویت این فرد ناشناس مانده و مشخص نشده که خالق این رمزارز دقیقا چه شخصی است.در ژانویه سال 2009 شبکه بیتکوین به وجود آمد و اولین دریافت کننده بیتکوین شخصی به نام هال فینی بود.
کمی به هویت ناشناس ساتوشی ناکاموتو میپردازیم, از آنجا که ساتوشی هویتش نا معلوم بود به همین علت در سال 2016 دانشمندی استرالیایی به نام کریگ رایت مدعی شد که خالق بیتکوین یا همان ساتوشی ناکاموتو او است.البته این ادعا خیلی سریع تکذیب شد و مشخص شد که این ادعا حقیقت نداشته.
بسیاری بر این عقیده هستند که بیتکوین توسط یه شخص به وجود نیامده و توسط یک گروه برنامه نویسی بزرگ ایجاد شده است.مورد جالب دیگری که در مورد ساتوشی ناکاموتو میتوان بیان کرد این است که در سال 2011 ایمیلی توسط او ارسال شد و در آن اعلام کرد که از پروژه بیتکوین دست کشیده و تمرکزش را روی سایر پروژه ها خواهد گذاشت.
تا به امروز افراد بسیاری به عنوان خالق این ارز دیجیتال معرفی شده اند که تمامی این ادعا ها رد شده اما یکی از جالبترین موارد آن یک پیرمرد 63 اهل ایالات متحده بود که توسط هفته نامه News Week به عنوان مخترع بیتکوین معرفی شد. این فرد که دوریان نام داشت اعلام کرد که هیچگونه ارتباطی با بیت کوین نداشته و به همین دلیل از این هفته نامه به دلیل نقص حریم شخصی شکایت کرد.
هویت ناشناخته ساتوشی ناکاموتو باعث بروز نگرانی هایی شده از جمله نگرانی هایی بابت متن باز بودن بوتکوین و برداشت نادرست از آن, زیرا به این ترتیب هر شخصی میتواند در آن دست ببرد و نرم افزار بیتکوین مخصوص به خود را به وجود بیاورد.
روش های به دست آوردن بیت کوین
مهمترین و فراگیر ترین روش به دست آوردن این ارزدیجیتال با ارزش استخراج آن است.استخراج بیتکوین با استفاده از کامپیوتر و سخت افزار قدرمتمند یا به وسیله ماینر های بیت کوین میباشد.
روش دیگر به دست آوردن بیتکوین خرید آن از صرافی ها میباشد , همچنین برخی از سایت های بخت آزمایی به کاربران خود بیتکوین هدیه میدهند.
از جدید ترین روش های به دست آوردن بیتکوین میتوان به دریافت آن از کاربران و ارایه کالا یا خدمات اشاره کرد.اخیرا کمپانی تسلا که ریاست آن را ایلان ماسک به عهده دارد این بستر را فراهم کرد که کاربران با پرداخت بیتکوین بتوانند خودروهای برقی تسلا را خریداری کنند.
طبق تحقیقات به عمل آمده در سال 2013 حدود 12 میلیون بیتکوین در گردش وجود داشته است و این رقم در سال 2014 به 13 میلیون سکه در گردش رسیده است.همچنین در سال 2015 شمار زیادی از بازرگانان بیتکوین را به زسمیت شناختند و از آن در مبادلات خود استفاده کردند زیرا کارمزد کارت های اعباری چیزی حدود 2 الی 3 درصد میباشد و کارمزد بیتکوین صفر الی 2 درصد میباشد.
بیتکوین و محیط زیست
از جمله بزرگترین و مهم ترین مشکلات بیتکوین استفده بسیار زیاد از انرژی میباشد زیرا جهت استخراج این ارز دیجیتال برق بسیار زیادی مصرف میشود به صورتی که نشریه “دیجی کونومیست” میزان تخمینی برق مصرفی جهت استخراج بیتکوین را 30/14 تراوات ساعت اعلام کرد که معادل برق مصرفی کشور ایرلند میباشد.بیتکوین به دلیل مصرف بالای برق باعث افزایش گرما در سطح کره زمین میشود به صورتی که طبق تحقیقات به وجود آمده تا سال 2023 ممکن است دمای کره زمین حدود 2 درجه افزایش پیدا کند که این امر به علت استخراج بیتکوین میباشد.
دور زدن تحریم ها با بیتکوین
بسیاری از اقتصاددان های جهان بر این عقیده هستند که خیلی از کشور های جهان که با مشکل تحریم ها و مراودات مالی دست و پنجه نرم میکنند از بیتکوین جهت دور زدن این تحریم ها استفاده میکنند.
علت این امر این است که ردیابی تراکنش های بیتکوین بسیار پیچیده است و عملا به سادگی قابل رهگیری نمیباشد از این رو کشور های جهان برای مبادلات مالی خود از این ارز دیجیتال استفاده میکنند تا بتوانند تحریم هایی که علیه کشورشان اعمال شده را دور بزنند.
ما در این مقاله سعی کردیم نکاتی را در مورد بیتکوین با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم و به زودی مقالات دیگری در مورد ارزهای دیجیتال و بیتکوین منتشر کرده و در مجله خبری PDE در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم.